Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu ’’Luciernaga Project’’ na koji kao partneri španske organizacije  DeAmicita šaljemo 4 naša učesnika/učesnice uzrasta od 18 do 25 godine. Omladinska razmena će se održati u malom mestu Gargantilla del Lozoya blizu Madrida u Španiji od 10.-20. jula (10. dolazni, 20. odlazni dan).

Opširnije: POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena Luciernaga - Španija 10. - 20 jul 2017

Inicijativa mladih za ljudska prava, u okviru programa regionalne razmene, organizuje studijsku posetu Rožajama (Crna Gora) od 23. do 25. juna.

Tokom ove posete učesnici će biti u prilici da slušaju predavanja o ratnim sukobima na prostoru Crne Gore i zločinima koji su počinjeni tokom devedesetih godina. Pored toga učesnike programa očekuju i druga brojna predavanja o kulturi, prevazilaženju predrasuda i stereotipa među mladima kroz saradnju kao i projekcija filma „Bukovica“.

Opširnije: Konkurs za studijsku posetu Rožajama

Da li i vi imate komšiju ili komšinicu kraja koji su osvojali nagrade na Republičkim takmičenjima? Ili imate prijatelje iz kraja koji su pomagali zajednici, ali se o njima nikad nije pisalo u medijima? Vreme je da proslavimo te svakodnevne heroje! Vreme je da ih učiniš vidljivim tako što ćeš postati deo iSerbia tima!

Opširnije: Škola web novinarstva o „Zvezdama iz kraja“

Atlantski savet Srbije uz podršku ambasade SAD u Beogradu organizuje prvu “Letnju školu atlantskih integracija” u Srbiji. Škola će biti održana u Kovačici, od 3. do 7. jula 2017. godine i namenjena je mladim, društveno aktivnim ljudima, studentima i članovima omladina političkih partija.

Opširnije: Letnja škola atlantskih integracija

TACSO Građanskih inicijativa, Resursni centar za sve organizacije civilnog društva (OCD) u Srbiji, raspisuje poziv za Trening za organizovanje zajednice u službi javnog zastupanja namenjen organizacijama koje žele da se razvijaju i doprinesu pozitivnim promenama u svojoj sredini kroz pokretanje incijativa i organizovanje kampanja.

Opširnije: Trening za organizovanje zajednice u službi javnog zastupanja namenjen organizacijama

18678897 1561872543883030 235833736 nOrganizacija Broader Perspective Project i Otvorena komunikacija organizuju ovog leta od 12. do 16. juna radionice na temu Nacionalni identitet: pokretač konflikta ili čuvar nacije. Na projekat se mogu prijaviti studenti i mladi(18-25 godina). Prijavom na radionice mladi će moći da prošire svoje znanje na teme:

Opširnije: Radionice na temu Nacionalni identitet: pokretač konflikta ili čuvar nacije?