[ lokalne akcije ]

WIT4U TV serijama vidimo stereotipnu sliku programera: to je antisocijalna osoba koja se odvaja od monitora samo kada raznosač pice zazvoni na vrata ili prijatelj kojeg ćete nazvati samo kada vam treba reinstaliranje sistema, ali ono što je sigurno, to je da je muškog pola. Za uloge programera u serijama muškarci se angažuju pet puta češće nego žene. Nažalost ovo odražava i stanje u stvarnosti. Savremena istraživanja pokazuju da stereotipi da su žene manje sposobne za IT poslove nemaju naučnu osnovu, ali da su i dalje izuzetno prisutni u svim segmentima društva, posebno u obrazovanju i na tržištu poslova.

Opširnije: Trodnevna konferencija „Women in IT 4“

19477489 1591835857514336 511649402540432276 oU petak 24. novembra, u prostoru Dorćol Platz održaće se druga po redu žurka pod nazivom HIP-HOP AND REGGAE MUSIC VOL.2, sa početkom u 22h. Cilj događaja je promocija hip hop I reggae kulture, i povezivanje mladih izvođača iz Beograda, regiona i sveta. U septembru prošle godine, gost večeri bio je Unknown Mizery (BWC) iz Toronta (Kanada), dok će ove godine kao gosti nastupiti mladi talentovani hip hop umetnici, MC MAD REV (Surinam) i MR ZUDO (Da Shogunz) iz Amsterdama (Holandija).Oni će po prvi put nastupiti uživo pred beogradskom publikom, koju očekuje pregršt kvalitetne i sveže hip hop produkcije iz Da Shogunz studija, koja će biti prava podloga za društveno angažovani rep u izvođenju MC Mad Rev-a. Muziku će nakon nastupa specijalnih gostiju, puštati CROSSROAD25 i DJ CHAVOLOCO, koji su zaduženi za rap i hip-hop zvuk, dok će uvodni deo večeri biti rezervisan za rege zvuk I ITAL VISION SOUND. Ulaznice se mogu kupiti na mestu događaja po ceni od 200 RSD.

Opširnije: Reperi iz Holandije i Surinama u Dorćol platzu

PublikaProjekcijom filma Dan oslobođenja večeras je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu otpočelo 13. izdanje Filmskog festivala Slobodna Zona . U beogradskom Sava Centru Slobodnu Zonu svečano je otvorio gost selektor Teofil Pančić i tom prilikom poručio: „Kada sam ja bio klinac, u tamo nekoj zemlji, u tamo nekom sistemu kojeg se svi verovatno sećate kao i ja, postojalo je nešto što se zvalo eufeministički filmovi za odrasle. Znate na šta mislim, to su bili oni filmovi golicavog erotskog sadržaja zbog kojeg se išlo u periferijske neugledne bioskope. A zapravo svi znamo da su u to vreme svi filmovi u bioskopu bili filmovi za odrasle. Ne u tom, nego u onom bukvalnom smislu. Danas, kada pogledate šta se pušta u bioskopima, zaključujete da se puštaju isključivo filmovi za decu - mada se tako ne zovu. Festivali kao što je Slobodna Zona su jedno od retkih mesta gde se zaista mogu gledati filmovi za odrasle, slobodne ljude. Uživajte,  otvaram Slobodnu Zonu!

Opširnije: Slobodna Zona je otvorena: Tamo gde je muzika glasna, revolucija može da uspe!

22686561 10155809902259181 1929530317 nUdruženje Centar za društvenu akciju iz Beograda i gradska opština Stari grad objavljuju nagradni foto konkurs.

Učestvujte u našem foto konkursu i predstavite nam svoj/ naš svet.  Kako izgleda vaš i naš svet ovih dana? O čemu razmišljate, čemu se nadate, čemu se radujete, šta vas plaši, gde vidite sebe za 10 godina? Pošaljite nam svoju najbolju fotografiju koja predstavlja refleksiju nečega (arhitekture, kulture, istorije, življenja, emotivnog stanja...). Refleksiju tumačite kako god vama odgovara- od fizičkog pojma refleksije, do emocionalnog promišljanja/razmišljanja.  Iskorisite ovaj foto izazov kao izgovor da istražite svet oko sebe i svet unutar sebe.

Opširnije: FOTO KONKURS - Centar za društvenu akciju

Eko fest logoIzložba „3 art” i tribina „Reciklaža i ponovna upotreba“ održaće se 17.oktobra u Poletu, u Cetinjskoj 15. Izložba počinje u 18 časova i na njoj će biti predstavljena dela umetnika Zlatka Jovanovića. U 19 časova, održaće se tribina o prevenciji, ponovnoj upotrebi i reciklaži otpada. Učesnici tribine biće Slobodanka Stamenić iz Centra za reciklažu, predstavnice brenda „Dve stolice i majstorice“ Mila Rosić i Sanja Andrejević, kao i autor izložbe Zlatko Jovanović. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja u saradnji sa Udruženjem Sredina.

Opširnije: Reciklaža i ponovna upotreba